Profiteer tijdelijk van 5% extra korting tijdens onze lente actie met de kortingscode LENTE2022

Kunstgras in de winter

Hoe moet ik met het kunstgras omgaan tijdens de winter met hoge vorst?

Ik zal u gerust stellen, langdurig vorst zal het kunstgras niet afbreken of op een ander manier beschadigen. U kunt tijdens de winter periode er gewoon gebruik van maken net zo als in de zomer er gebruik van wordt gemaakt. Wel is het zo dat het kustgras wat ruwer wordt naarmate de temperatuur afneemt, maar de vezels zullen niet afbreken.

Sneeuw en ijzel op het kunstgras

Als sneeuw op het kunstgras blijft liggen kan het zo zijn dat er een ijslaag wordt gevormd. U kunt dan het beste op de natuurlijke wijze laten smelten en niet handmatig verwijderen, u kunt schade toebrengen aan de vezel doordat de vezels stug en scherp zijn is het makkelijker te beschadigen. Een andere optie om een ijslaag te voorkomen is zout er op strooien, maar doe dit niet te vaak. De zoutresten kan achter blijven op de backing en bij regelmatig gebruik kan het de afwatering dwarsbomen met als gevolg plassen water op het kunstgras.

Sneeuw op het kunstgras kunt u het beste verwijderen met een plastic sneeuwschuiver, niet met een metalen sneeuwschuiver. Dit kan de vezel laten beschadigen.Copyright © 2021-heden Kunstgrasconcurrent