Kunstgras prijs

Bent u op zoek naar een mooie kunstgrasmat, maar wilt u weten wat kunstgras kost? De kosten van kunstgras zijn helemaal afhankelijk van uw wensen. Waar is het voor bestemd? Welke kwaliteit wenst u? En legt u het zelf of laat u dit doen? Kunstgrasconcurrent vertelt u alles over de prijs van kunstgras.

Wat is de prijs van kunstgras per vierkante meter?

In onze webshop vindt u een breed aanbod van kunstgrassoorten. De kosten van een vierkante meter kunstgras starten al vanaf € 14,95 en de maximale kosten bedragen, afhankelijk van het type, maximaal € 35,95. Dit betekent dat we voor elk budget een betaalbaar stuk kunstgras op voorraad hebben. Op de productpagina van elke kunstgrassoort berekent u eenvoudig de prijs door de benodigde lengte en breedte in te vullen.

Wat kost kunstgras?

De kosten van kunstgras worden bepaald door verschillende factoren. Hieronder behandelen we de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de kunstgras prijs:

  • Het aantal vierkante meters
  • De kwaliteit
  • Extra kunstgrasmaterialen
  • Aanlegservice

Het aantal vierkante meters

Het benodigde aantal vierkante meter kunstgras heeft natuurlijk een grote invloed op de prijs. Voor het leggen van kunstgras op een klein balkon betaalt u dan ook een stuk minder dan wanneer u een grote achtertuin voorziet van kunstgras. Al onze kunstgrassoorten zijn beschikbaar op rollen van 2 en 4 meter breed die we in de gewenste lengte snijden.

De kwaliteit

Ook de kwaliteit van het kunstgras heeft invloed op de uiteindelijke kosten. De kwaliteit van het kunstgras verschilt onder andere op basis van de volgende factoren:

  • Echtheid
  • Zachtheid
  • Dichtheid
  • Poolhoogte
  • Mosdraad

De benodigde kwaliteit is afhankelijk van het doeleinde van het kunstgras. Weet u niet precies welke kwaliteit u wenst? Dan helpen onze specialisten u graag verder.

Extra kunstgrasmaterialen

Let erop dat u kunstgras accessoires nodig heeft wanneer u zelf kunstgras gaat leggen. Bij ieder type kunstgras staat vermeld welke extra materialen we u aanbevelen. We raden bij de meeste soorten kunstgras aan om het kunstgras in te vullen met zand. Hierdoor voorkomt u dat de vezels op den duur plat gaan liggen en blijft uw kunstgras langer mooi. Bij elke grasmat staat vermeld hoeveel kilo invulzand we adviseren te gebruiken. Daarnaast kan het nodig zijn om een kunstgras stabilisatiesdoek te gebruiken. Dit doek voorkomt kuilvorming in het zandbed als u met uw kinderen sport en speelt op het kunstgras. Ook kunt u kunstgrashaken gebruiken, waardoor uw kunstgras niet opwaait of verschuift.

Aanlegservice

Geeft u het aanleggen van uw gloednieuwe kunstgras graag uit handen? Dan staan onze vakmannen graag voor u klaar. Hoewel u betaalt voor kunstgras laten leggen, bespaart u wel een hoop tijd en moeite. We bieden 3 aanlegpakketten aan waarin we verschillende werkzaamheden uitvoeren. De uiteindelijke prijs van het laten leggen is dus afhankelijk van welk pakket u kiest en het aantal vierkante meters waar kunstgras wordt gelegd.

Zelf kunstgras leggen

Houdt u de kosten graag laag? Dan kunt u ervoor kiezen om het kunstgras zelf te leggen. We voorzien u graag van uitleg over kunstgras zelf leggen met ons stappenplan. Zo legt u stapsgewijs een prachtige kunstgrasmat die jarenlang mooi blijft.

Wilt u meer informatie?

Als u extra informatie wilt over de kunstgras kosten, neemt u contact met ons op via 0320 746 011 of info@kunstgrasconcurrent.nl. Onze specialisten vertellen alles wat u wilt weten.

Veelgestelde vragen over de kosten van kunstgras

Is kunstgras duurder of goedkoper dan echt gras op de lange termijn?

Op lange termijn is kunstgras goedkoper dan echt gras. Dit komt doordat u na het leggen bijna geen omkijken meer heeft naar de kunstgrasmat in vergelijking met echt gras. Echt gras heeft constant onderhoud nodig, zoals het bewateren en bemesten, maar ook het repareren of vervangen van beschadigd gras. Bovendien hoeft u geen grasmaaier of besproeiingssysteem aan te schaffen. En heeft u een hovenier die uw tuin onderhoudt? Dan bespaart u kosten op het grasonderhoud.

Zijn er extra kosten voor het onderhouden van kunstgras?

Hoewel kunstgras zeer onderhoudsarm is, adviseren we u om uw kunstgrasmat regelmatig te reinigen. Zo houdt u het kunstgras schoon en blijft het langer mooi. Daarnaast kunt u uw kunstgras jaarlijks voorzien van nieuw instrooizand, waardoor het kunstgras niet verschuift en beter rechtop blijft staan. Tot slot kunt u uw kunstgras voor behoud van de natuurlijke look borstelen met een (kunstgras)bezem. Zo haalt u direct oppervlakkig vuil weg. De enige kosten voor kunstgras onderhoud zitten dus in de aanschaf van instrooizand en een (kunstgras)bezem.

Copyright © 2021-heden Kunstgrasconcurrent