Is kunstgras kindvriendelijk?

In hoeverre is kunstgras kindvriendelijk als ondergrond in de tuin? Het korte antwoord is dat het misschien wel de meest kindvriendelijke ondergrond is waar u voor kunt kiezen. Het is zacht, slijtvast en hygiënisch. Kunstgras zorgt juist voor extra veiligheid en speelgenot voor uw kinderen. De Kunstgrasconcurrent heeft een ruime keuze aan verschillende soorten kunstgras voor kinderen. Laat u inspireren en ontdek meer over de kindvriendelijke voordelen van ons kunstgras.

De voordelen van kindvriendelijk kunstgras

In veel opzichten is kunstgras voordeliger dan echt gras. Het is dé uitkomst voor kinderen, omdat ze er altijd op spelen zonder vies te worden. Daarnaast is het uitstekend geschikt om speeltoestellen, zandbakken of andere speelattributen op te plaatsen. U kunt het kunstgras na het verwijderen van een speeltoestel eenvoudig opborstelen zodat alle kunstgrasvezels weer mooi rechtop komen te staan. In combinatie met onze valdempende platen is het kunstgras een veilige ondergrond voor onder uw schommel, trampoline of ander speeltoestel.

Daarnaast heeft kunstgras nog vele andere voordelen voor u en uw kind:

Kunstgras is zacht

Kunstgras is zacht en daarom dus veiliger. Daarbij is het wel zaak dat u zorgt dat de ondergrond goed is voorbereid en dat u een goed drukverdelingsdoek onder het kunstgras legt. Zeker wanneer u kiest voor kunstgras rondom speeltoestellen waar kinderen sneller kunnen vallen. Met kunstgras maakt u de plek waar uw kinderen spelen extra veilig.

Het is onderhoudsarm

Met kunstgras hoeft u zich niet langer zorgen te maken dat uw kinderen uw gazon stukmaken. Na urenlang speelplezier ligt uw kunstgrasgazon er gewoon nog even strak bij als daarvoor. U kunt al het onderhoud dat u heeft aan een normaal gazon vergeten. U heeft geen slijtplekken meer in uw gras en bemesten, maaien en kanten steken is allemaal niet nodig. Kunstgras is onderhoudsarm en slijtvast, ideaal dus als uw kinderen veel in de tuin te vinden zijn.

Kunstgras is hygiënisch

Een tuin is er om te leven, ongeacht het seizoen. In de herfst een potje voetballen of bladeren en eikeltjes zoeken voor de herfsttafel. En in de zomer zoeken u en uw kinderen juist de verkoeling op in uw tuin door bijvoorbeeld een zwembad te plaatsen. Door al dat tuinleven worden kinderen vies, dat is niet te voorkomen. Maar met kunstgras in uw tuin worden ze wel mínder vies. U heeft namelijk veel minder last van modder, zand en niet te verwijderen grasvlekken in kinderkleding. Kunstgras is dus niet alleen kindvriendelijker, maar ook een oudervriendelijke optie.

Kunstgras is altijd bespeelbaar

Weer of geen weer, ongeacht het jaargetijde: kunstgras is altijd bespeelbaar. Na een harde regenbui wordt kunstgras geen modderige bende zoals bij echt gras het geval is. Wanneer de temperatuur daalt tot onder het vriespunt, zullen kunstgras en de ondergrond ervan niet bevriezen en kan er ook op het kunstgras met sneeuw gespeeld worden.

Kunstgras voor kinderen van de Kunstgrasconcurrent

Kunstgras is dus zeer kindvriendelijk en heeft nog veel meer voordelen te bieden. Het is namelijk mooi tijdens ieder seizoen én diervriendelijk. De Kunstgrasconcurrent biedt diverse soorten kunstgras aan die kindvriendelijk zijn:

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog andere vragen over de kindvriendelijke eigenschappen van kunstgras of wilt u meer weten over kunstgras in het algemeen? Kijk dan bij onze meestgestelde vragen. Hulp nodig bij het vinden van het juiste type? Onze specialisten helpen u graag! Bespreek uw wensen door contact met ons op te nemen via 0320 746 011 of info@kunstgrasconcurrent.nl.

Bekijkt u het kunstgras liever in het echt? Kom dan langs in onze showtuin of bestel gratis kunstgras stalen.

Copyright © 2021-heden Kunstgrasconcurrent