Zwembad op kunstgras

Een zwembad op kunstgras plaatsen, kan dat eigenlijk wel? Tijdens een hete zomer zorgt er in uw eigen tuin niets voor meer verkoeling dan een zwembad. Een zwembad in uw tuin geeft kinderen eindeloos speelplezier en ook uw huisdieren kunnen ervan genieten. Kortom: een zwembad zorgt voor vertier, ontspanning en verkoeling. Toch baart het plaatsen van een zwembad op kunstgras sommige kunstgrasliefhebbers zorgen. Is het eigenlijk wel goed voor de grasmat? Het korte antwoord: ja, een zwembad kan gewoon op kunstgras. Bent u benieuwd naar waar u op moet letten of naar de voordelen die kunstgras biedt wanneer u er een zwembad op plaatst? Lees hieronder meer.

Waar moet ik op letten?

Wanneer u een zwembad op kunstgras wilt plaatsen, is er een aantal zaken waar u goed op moet letten. Lees de drie belangrijkste hieronder:

De onderbouw

Voordat u het zwembad op kunstgras plaatst, is het van belang om zeker te weten wat de ondergrond is waar het kunstgras is op aangelegd. Het materiaal dient stevig en stabiel te zijn en te beschikken over uitstekende drainerende eigenschappen. Zo voorkomt u mogelijke verzakkingen. Wilt u advies over de ondergrond voor kunstgras? We helpen u graag verder. U kunt contact met ons opnemen door ons contactformulier in te vullen of door te bellen naar 0320-746 011.

De drainage van het kunstgras

Het is erg belangrijk dat het kunstgras gemakkelijk water afvoert, zeker wanneer u het zwembad leegt. Wanneer u kunstgras heeft, kunt u meestal uw (grotere) zwembad niet in één keer legen. Doet u dat wel, dan loopt u het risico dat het kunstgras gaat ‘drijven’.

Zorg voor optimale drukverdeling

Uiteraard bestaan er verschillende soorten zwembaden voor in uw tuin. Wanneer u uw zwembad op kunstgras wilt plaatsen, is het belangrijk dat u zorgt voor een optimale drukverdeling. Dat betekent dat een zwembad dat is opgebouwd met stabilisatiepoten minder geschikt is voor kunstgras, omdat deze poten veel druk uitoefenen op een kleine oppervlakte. Pootafdrukken kunnen vervolgens zichtbaar achterblijven in het kunstgras. Zwembaden zonder stabilisatiepoten hebben voor kunstgras dus de voorkeur. Kiest u toch voor een zwembad met dergelijke poten? Dan doet u er verstandig aan de druk te verdelen door plankjes onder de poten te plaatsen.

Voordelen van kunstgras onder een zwembad

Als u goed let op wat hierboven is genoemd, kunt u alleen nog maar genieten van kunstgras onder een zwembad. Wist u dat kunstgras juist voordelen biedt ten opzichte van echt gras of een harde ondergrond zoals steen? We zetten er een aantal op een rij:

Kunstgras is zacht

Een zwembad in de tuin staat voor plezier en dat betekent dat er niet altijd even voorzichtig wordt gedaan. Gelukkig is kunstgras een veilige en zachte ondergrond, waardoor u zich minder snel bezeert in het geval van een glij- of stoeipartij in of rondom het zwembad. Dat is ook erg prettig voor spelende kinderen en huisdieren.

Daarnaast is de zachte ondergrond beter voor uw zwembad dan een hardere, stenen ondergrond. Zodoende zal uw zwembad minder snel slijten en kunt u er langer van genieten.

Geen modderige bende

Het hygiënische karakter van kunstgras komt extra naar voren wanneer u water gebruikt. Waar zich bij normaal gras al snel een modderpoel vormt rondom het zwembad, blijft er in het geval van kunstgras een strak en schoon gazon liggen.

Uw zwembad blijft schoner

Geen modder, geen losse grassprieten en geen zand in uw zwembad. Met kunstgras blijft uw zwembad langer schoon en hoeft u het water minder snel te verversen. Dat is niet alleen beter voor het milieu en uw portemonnee, het scheelt ook nog eens een hoop extra werk.

Kunstgras van de Kunstgrasconcurrent

Na het lezen van bovenstaande informatie staat u eigenlijk niets meer in de weg om kunstgras onder een zwembad te hebben. Wist u dat kunstgras u nog veel meer voordelen biedt? Zo is kunstgras:

  • Onderhoudsarm
  • Kind- en diervriendelijk
  • Altijd bespeelbaar
  • Mooi in ieder jaargetijde

Meer informatie

Wilt u nog meer weten over het plaatsen van een zwembad op kunstgras? Of heeft u nog andere vragen? Kijk dan ook even bij onze meest gestelde vragen. Bij de Kunstgrasconcurrent vindt u een ruime keuze aan verschillende soorten kunstgras. Heeft u hulp nodig bij het vinden van het juiste type kunstgras? Onze experts horen graag wat uw wensen zijn. Bel 0320-746 011 of vul ons contactformulier in.

Copyright © 2021-heden Kunstgrasconcurrent