Kunstgras Tuin

Kunstgras kopen voor uw tuin

Kunstgras in de tuin is een uitstekende oplossing voor iedereen die het hele jaar door van een mooi groen gazon wil genieten.  Bij de Kunstgrasconcurrent kunt u kiezen uit een ruim assortiment aan tuin kunstgras. Kunstgras voor in de tuin is uitstekend waterdoorlatend, Uv-bestendig en ideaal voor kinderen en huisdieren.

Het hele jaar een strak gazon

Om het hele jaar een strakke grasmat te hebben, moet u bij echt gras een hoop uit de kast trekken qua onderhoud. U zult bijvoorbeeld iedere week moeten maaien, om nog maar te zwijgen over bemesten, bijzaaien en water geven. Dan krijgt u ook nog te maken met lastige plekken die altijd in de schaduw liggen óf juist verdorren door constante zon. Met kunstgras maakt u een einde aan intensief onderhoud en andere problemen met uw gazon. U kiest voor gemak met een prachtig ogende grasmat waar u het hele jaar door van kunt genieten.

De voordelen van kunstgras

De tijd dat kunstgras nog van echt gras was te onderscheiden, ligt ver achter ons. Een gazon van kunstgras biedt veel voordelen ten opzichte van echt gras:

  • Zeer onderhoudsarm: vergeet maaien, bemesten, besproeien en bijzaaien
  • Het hele jaar een prachtige, strakke grasmat
  • Gebruiksvriendelijk voor uzelf, kinderen én huisdieren
  • Duurzaam

Kunstgras in uw tuin aanleggen

Iedereen kan zelf kunstgras aanleggen. Met de juiste producten en onze aanleginstructie beschikt u over alle middelen om zelf een mooi kunstgras gazon aan te leggen. Belangrijk bij het aanleggen van kunstgras is de ondergrond. Op een goed verdicht zandpakket brengt u drukverdelend doek of foamplaten aan voor een stevige ondergrond en het voorkomen van onkruiddoorgroei. Hierop brengt u het kunstgras aan en snijdt u dit op maat. Wij raden u aan om het kunstgras in te strooien met +/- 5 kg zand per m2, zodat het kunstgras een stabiel geheel vormt en de kunstgrasvezels nog langer rechtop blijven staan.

Onderhoud kunstgras

Kunstgras is wel onderhoudsarm, maar niet geheel onderhoudsvrij. We raden u aan om het kunstgras in uw tuin regelmatig te onderhouden. Kunstgras laat namelijk geen onkruid door, maar er kan wel onkruid en mos ontstaan wanneer organisch materiaal op het kunstgras blijft liggen. U kunt bladeren en ander organisch materiaal eenvoudig van het kunstgras verwijderen door dit eraf te blazen of te vegen. Door het regelmatig borstelen van het kunstgras blijven de sprieten mooi rechtop staan.

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en volg ons op Facebook.

Kunstgras tuin