Profiteer tijdelijk van 5% extra korting tijdens onze lente actie met de kortingscode LENTE2022

Gekroesd draad in het kunstgras

Gekroesd draad

Gekroesde draad, ook wel het mosdraad of ondergaren genoemd, heeft in het kunstgras veel verschillende kleuren, denk aan de kleuren bruin, groen, beige of geel. Dit gekroesde draad zit geweven tussen de vezels in. Ze geven het kunstgras een meer natuurlijke uitstraling. Door het gekroesde draad blijven de vezels rechtop staan en worden de vezels hersteld als het plat heeft gelegen door bijvoorbeeld een zwembad. Hier werd in eerste instantie zand voor gebruikt, dit is niet meer noodzakelijk door de ontwikkeling van kunstgras.

 

Gekroesd draad een alternatief voor invulzand?

Nee, zand is veel zwaarder dan gekroesd draad. Het gewicht heb je soms nodig om er voor te zorgen dat het kunstgras niet wordt verplaatst door de wind of bewegingen. Gekroesd draad is er alleen voor dat het kunstgras er natuurlijker uit ziet en dat de vezels beter rechtop blijven staan. Een combinatie van beide is natuurlijk mogelijk, zo houdt je de kwaliteit zo optimaal mogelijk!

 

Mocht u nog vragen hebben over dit onderwerp twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.Copyright © 2021-heden Kunstgrasconcurrent