Kunstgras schoonmaken

Ondanks het onderhoudsvrije karakter van kunstgras is het soms toch nodig om het artificiële gras schoon te maken. Natuurlijk hoeft u nooit meer te maaien, bemesten, verticuteren etc. Ideaal! Maar om de kunstgrasmat in topconditie te houden, moet u deze af en toe toch echt schoonmaken.

‘Maar hoe kan ik nu het beste mijn kunstgras schoonmaken?’, vraagt u zich misschien af. Hieronder geven we enkele tips om ervoor te zorgen dat uw kunststof grasmat er keurig netjes uit blijft zien.

Kunstgras periodiek bekijken en schoonmaken

Zoals beschreven heeft kunstgras bijna nooit onderhoud nodig. Toch is het goed om periodiek (maandelijks of tweemaandelijks) te kijken of het kunstgras een onderhoudsbeurt nodig heeft. U zorgt er met een schoonmaakbeurt namelijk voor dat de kunstgrasmat in topconditie blijft. Ook verlengt u de levensduur van het kunstgras hiermee.

Onder het schoonmaken van kunstgas verstaan we onder andere het ontdoen van vuil (bladeren, takken en modder). Ook als u vloeistoffen morst op het kunstgras, dan is het aan te raden dit direct schoon te maken. De kans is hierdoor groter dat u de vlek in zijn geheel verwijdert en de negatieve effecten op het gras beperkt blijven.

Gebruik een bezem voor oppervlakkig vuil

Om het meeste oppervlakkige vuil te verwijderen, gebruikt u een bezem. Hiervoor is een huis-tuin-en-keuken bezem prima, maar u kunt er ook voor kiezen om dit met een harde kunstgras bezem te doen. Deze bezems hebben stevige kunststof haren en zijn speciaal gemaakt voor het schoonmaken van deze ondergronden en dus uitermate geschikt voor deze klus. Als er veel bladeren, takken, gras of ander tuinafval op uw kunstgras ligt, dan kunt er ook voor kiezen om hier een bladblazer of tuinhark voor te gebruiken.

Kunstgras schoonmaken met water

Vuil dat tussen de sprieten zit, kunt u vaak het gemakkelijkst verwijderen met behulp van de tuinslag. Let er alleen wel op dat u de straal niet te hard zet, want daarmee kunt u het kunstgras beschadigen.

Zijn de vlekken wat hardnekkiger, dan kunt u ervoor kiezen om schoonmaakmiddel met water te gebruiken. Spuit vervolgens het kunstgras schoon met de tuinslang.

Let op! Gebruik nooit warm water, omdat dit de kunstgrasmat onherstelbaar kan beschadigen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een hogedrukreiniger. Door de kracht van de straal kan het kunstgras beschadigd raken en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Kunstgras en huisdieren

Mensen met huisdieren weten dit maar al te goed; het kan weleens voorkomen dat uw huisdier zijn of haar behoefte doet op het grasveld in de tuin. Dit wilt u natuurlijk liever niet, maar gelukkig is het eenvoudig op te ruimen, al helemaal op kunstgras. Urine van uw hond of kat kunt u gemakkelijk verwijderen met een sopje (zie hierboven). Als u dit goed doet, dan zullen er ook geen vlekken of nare geurtjes achterblijven.

Als u een drol van uw hond of kat wilt verwijden, dan is een schep meestal prima om alles op te ruimen. Blijven er wat resten achter? Behandel de plek waar de drol heeft gelegen dan wel met een sopje. Zo zorgt u ervoor dat het kunstgras in topconditie blijft.

Vragen over het schoonmaken van kunstgras?

Heeft u opmerkingen over bovenstaande tips of zijn er vragen die we nog niet hebben kunnen beantwoorden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0320 746 011 of mail naar info@kunstgrasconcurrent.nl. Onze klantenservice zit voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en helpt u graag met gericht persoonlijk advies voor de schoonmaak van uw kunstgrasmat.
Copyright © 2021-heden Kunstgrasconcurrent