Kunstgras snijden

Bij Kunstgrasconcurrent horen we regelmatig de vraag: ‘Is het kunstgras makkelijk te snijden?’. Daarom willen we u graag informeren over het snijden van ons kunstgras. Hieronder vindt u een stap-voor-stap-uitleg voor hoe u het kunstgras moet snijden.

Benodigdheden

Allereerst is het belangrijk dat u een aantal gereedschappen bij de hand heeft. U heeft het volgende nodig:

  • Een scherp en stevig stanleymes
  • Een haakmesje
  • Een lange lat
  • Een meetband
  • Een stift of potlood

Hoe kunstgras snijden?

Nadat u het juiste gereedschap heeft verzameld, is het tijd voor het snijden van het kunstgras. Hierbij gaat u te werk volgens het onderstaande stappenplan.

1. Het kunstgras voorbereiden

Allereerst begint u met het meten van het kunstgras. Hiervoor rolt u de kunstgrasmat uit en legt u deze op de kop. Kunstgras dient namelijk vanaf de onderzijde gesneden te worden.

2. Afmeten van het kunstgras

Meet vervolgens met de meetband hoeveel kunstgras u nodig heeft voor uw project.

3. Juiste hoeveelheid aftekenen

Teken met behulp van de lange lat de benodigde hoeveelheid af op het kunstgras. Het makkelijkste is om dit over de lengte te doen, omdat u dan snijdt langs de vezelbanen. Deze zijn altijd recht en hierdoor krijgt u strak afgesneden kunstgras.

U kunt er ook voor kiezen om het kunstgras globaal al op maat te laten maken en het vervolgens op het benodigde stuk grond te leggen. Vervolgens kunt u vanaf boven het kunstgras langs de rijden afsnijden. Doe dit wel zorgvuldig, want u kunt maar één keer snijden!

4. Het aansnijden van palen of objecten

Heeft u een paal of een object in uw kunstgrasveld staan? Dat is geen enkel probleem. Hiervoor gebruikt u het haakmesje.

Snijd met het haakmesje van bovenaf langs het object in het kunstgras. Vergeet niet om deze sneden vervolgens weer goed te verlijmen langs het object.

Vragen over het snijden van kunstgras?

Heeft u vragen over het snijden van ons kunstgras? Neem dan gerust contact met ons op via 0320 – 746 011 of info@kunstgrasconcurrent.nl.  

Voor het laatste nieuws rondom onder andere onze acties volgt u ons op Facebook.

Copyright © 2021-heden Kunstgrasconcurrent