Zomeractie! Profiteer alleen nu van 10% korting op uw gehele order. Korting wordt berekend in de winkelwagen

Zomeractie! Nu 10% korting op alles

Is kunstgras kindvriendelijk?

In hoeverre is kunstgras kindvriendelijk als ondergrond in de tuin? Het korte antwoord is dat het misschien wel de meest kindvriendelijke ondergrond is waar u voor kunt kiezen. Het is zacht, slijtvast en hygiënisch. Kunstgras zorgt juist voor extra veiligheid en speelgenot voor uw kinderen. De Kunstgrasconcurrent heeft een ruime keuze aan verschillende soorten kindvriendelijk kunstgras. Laat u inspireren en ontdek meer over de kindvriendelijke voordelen van ons kunstgras.

De voordelen van kindvriendelijk kunstgras

In veel opzichten is kunstgras voordeliger dan echt gras. Kunstgras heeft kinderen veel te bieden als het gaat om een kindvriendelijke en goed bespeelbare ondergrond. Graag zetten we een aantal voordelen voor u op een rij:

Kunstgras is zacht

…en dus veiliger. Daarbij is het wel zaak dat u zorgt dat de ondergrond goed is voorbereid en dat u een goede drukverdelingsdoek onder het kunstgras legt. Zeker wanneer u kiest voor kunstgras rondom speeltoestellen waar extra kinderen sneller kunnen vallen. Met kunstgras maakt u de plek waar uw kinderen spelen extra veilig.

Het is onderhoudsarm

Met kunstgras hoeft u zich niet langer zorgen te maken dat uw kinderen uw gazon stukmaken. Na urenlang speelplezier ligt uw kunstgrasgazon er gewoon nog even strak bij als daarvoor. U kunt al het onderhoud dat u heeft aan een normaal gazon vergeten. U heeft geen slijtplekken meer in uw gras en bemesten, maaien en kanten steken is allemaal niet nodig. Kunstgras is onderhoudsarm en slijtvast, ideaal dus als uw kinderen veel in de tuin te vinden zijn.

Kunstgras is hygiënisch

Een tuin is er om te leven, ongeacht het seizoen. In de herfst een potje voetballen of bladeren en eikeltjes zoeken voor de herfsttafel. In de zomer zoeken u en uw kinderen juist de verkoeling op in uw tuin door bijvoorbeeld een zwembad te plaatsen. Door al dat tuinleven worden kinderen vies, dat is niet te voorkomen. Met kunstgras in uw tuin worden ze wel mínder vies. U heeft veel minder last van modder en zand en niet te verwijderen grasvlekken in kinderkleding zijn verleden tijd. Kunstgras is dus niet alleen kindvriendelijke, maar ook een oudervriendelijke optie.

Kunstgras is altijd bespeelbaar

Weer of geen weer, ongeacht het jaargetijde: kunstgras is altijd bespeelbaar. Na een harde regenbui wordt kunstgras geen modderige bende zoals bij echt gras het geval is. Wanneer de temperatuur daalt tot onder het vriespunt, zullen kunstgras en de ondergrond ervan niet bevriezen.

Kindvriendelijk kunstgras bij De Kunstgrasconcurrent

Kunstgras is dus een zeer kindvriendelijke vloerbedekking voor in uw tuin. Naast het kindvriendelijke aspect, heeft kunstgras nog veel meer voordelen te bieden. Het is namelijk:

  • Mooi tijdens ieder seizoen
  • Ook diervriendelijk
  • Altijd bespeelbaar
  • Onderhoudsarm

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog andere vragen over de kindvriendelijke eigenschappen van kunstgras of wilt u meer weten over kunstgras in het algemeen? Kijk dan bij onze meest gestelde vragen. De Kunstgrasconcurrent heeft een groot assortiment kunstgras. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van het juiste type, dan horen we dat graag. Bespreek uw wensen met onze collega’s door ons contactformulier in te vullen of ons te bellen op 0320-746 011.

Copyright © 2021-heden Kunstgrasconcurrent